Hoş Geldiniz.

Bu Tedavi ile ilgili doktor ile görüşmek ister misiniz?

Op.Dr. Nuh GÜMÜŞTEKİN

Kürtaj Olanların Yorumları | Kürtaj Olan Kadınların Yorumları Nelerdir?

Kürtaj olanların yorumları, gebelik sonlandırma yapan kadınların yaptığım yorumlar.

Kürtajın ne olduğundan bahsedelim önce;

Kürtaj Nedir?

Kürtaj olan kadınların yorumları Kürtaj rahim içinde doku alma işlemidir. Ama genel olarak halk arasında kürtaj denildiğinde gebelik tahliyesi sonlandırılması olarak anlaşılmaktadır. Kürtaj işlemi kadın doğumcuların en sık uyguladığı küçük cerrahi işlemidir. Kürtaj işlemi sadece istenmeyen gebelik işleminin sonlandırılması amacı ile başvurulan bir yöntem değildir. Aynı zamanda hastalarda tanı amaçlı biyopsi ve tedavi amaçlıda sık başvurulan bir yöntemdir. Tıbbi olarak bu uygulamaya ’’Probe Kürtaj’’ diyoruz. İstenmeyen gebeliklere yapılan işlem işlemi yapan hekimle hasta arasında gizlilik temel prensiptir. Eski yıllarda metal aletlerle yapılan kürtaj işlemi yapıldığı için hem hastalar psikolojik olarak kendilerini kötü hissediyorlardı hem de işlemlerde sıkıntılar baş gösteriyordu, ama günümüzde pratik plastik aletlerin gelişmesi ve anestezi uygulamalarındaki ilerlemeler sayesinde tecrübeli doktor tarafından steril koşullarda yapılan kürtaj işlemi 4-5 dakikada sonlandırılmaktadır. Bu hem işlem anında hem işlem sonrasında hasta ağrı çekmemekte ve herhangi bir ciddi sorun yaşamamaktadır.

Kürtaj Olan Kadın Yorumları Nereden Ulaşabilirim?

Kürtaj nasıl yapılır?
Kürtaj işlemi hastanın isteğine göre 3 çeşit anestezi yöntemi ile uygulanabilir.
1.       Lokal anestezi ile: Bu yöntemde rahimin belli bölgelerine lokal anestezi iğnesi uygulanır. Ağrı tam olarak kesilmez. 30-40 saniye süren şiddetli olabilen kasık ağrısı hissedilir. Avantajı alerji gelişme ihtimali az olması ve hastanın hemen kalkıp gidebilmesidir. Doğum yapmış ve erken dönem kürtajda uygundur.
2.       Genel anestezi ile: Esasında bilinen anlamda ameliyat anestezisi değildir. Anestezi doktorunca damardan verilen bir ilaç ile hasta kısa süreli (5 dakika) uyutulur. Normal anestezideki gibi solunum durdurulmaz, tüp sokulmaz. Hasta işlem sırasında hiçbir şey hissetmez ve görmez. Özelik ile kolay ağrı duyan, kolay panikleyen, hassas kişilerde ve daha önce doğum olmayan hastalarda uygundur.
3.       Yarım anestezi ile: Damardan verilen bir ilaç ile sarhoşluğa benzeyen bir his yaratılır. Hasta tam uyumaz genelde fazla ağrı hissetmez.
Genel ve yarım anestezide işlem sonrasında 30-45 dakika hasta takip edilir.
Rahim ağzı seçilen anestezi yöntemi uygulandıktan sonra metal bujiler ile genişletilir. Buradan özel bir kanül sokularak gebelik içeriği vakum enjektörü ile aspire edilir.
Kliniğimizde kürtaj sırasında kullanılan tüm aletler tek kullanımlıktır ve işlem sonrasında atılır. Hijyenik koşullar en üst düzeyde tutulur. İşlem sırasında gerektiğinde ultrason kontrolü yapılarak komplikasyon ihtimali en aza indirilir ve 10 gün sonra şikayet olmasa dahi her hastamıza ücretsiz kontrol uyguluyoruz.

Kürtaj İşleminin Süresi Ne Kadardır?

Kürtaj süresi sanıldığı üzere uzun süren bir operasyon değildir. Kürtaj öncesi jinekolojik muayene (transvajinal ultrason ve tahliller) ve anestezi kaynaklı uyanma süreleri dışında kürtaj işlemi (kürtaj ameliyatı) ortalama 5-15 dakika arası sürmektedir.

Kürtaj İçin En Uygun Hafta Ne Zaman?

10 hafta altı yasal tahliye zamanı olsa da en ideal zaman 5-6 hafta gebelik dönemi; yani adet gecikmesinin 1 hafta-2 hafta sonrasıdır. Kürtaj yapan doktorun görüş ve teşhisi de önemlidir.

Kürtaj ile ilgili bilgi almak ister misiniz ?