Hoş Geldiniz.
Bu Tedavi ile ilgili doktor ile görüşmek ister misiniz?
Op.Dr. Nuh GÜMÜŞTEKİN
BOSTANCI KÜRTAJ FİYATLARI
Kürtaj, hem lokal anestezi, hem de genel anestezi altında uygulanabilir. Genel anestezi altında kürtaj her ne kadar maliyeti biraz artırsa da, hem annenin psikolojisi açısından hem de işlemin ağrısız seyretmesi açısından daha çok tercih edilir ve önerilir.
Hasta uyutulduktan sonra, hastaya pozisyon verilir ve öncelikle rahim durumunu değerlendirmek için muayene yapılır. Rahimin özellikleri görüldükten sonra vajinaya spekulum aleti yerleştirilir. Spekulum ile rahim ağzı yani serviks görünür. Vajina ve rahim ağzı , solüsyonlar ile temizlenir ve olası bir enfeksiyona karşı önlem alınır. Lokal anestezi uygulanacak ise bu aşamada yapılır . Sonra , rahim ağzı tek dişli adı verilen bir alet ile tutulur. Bu işlem ağrılıdır. Tek dişli çekilerek rahim düz bir hale getirilir.
Buji adı verilen aletler yardımı ile rahim ağzı dilateye başlanır (dilatasyon). Bunun için en ince buji kullanılır.. Bujiler çaplarının mm cinsinden büyüklüğüne göre numaralandırılır (1, 2, 3, 4, 5)
Aşağıdaki iletişim butonlarından 7/24 bilgi ve randevu alabilirsiniz.
600 ₺’den Başlayan Fiyatlarla
Kesinlikle Bilgi Gizliliğiniz sağlanmaktadır.
Kürtaj fiyatları ücreti ne kadar?
Dilatasyon işlemi sonrası plastik kanüller rahim ağzından geçirilerek, rahim boşluğuna girilir. Kanül yerleştirildikten sonra, ucu vakum yaratan enjektöre bağlanır. Enjektörün düğmesi açılarak negatif basınç oluşması sağlanır ve enjektör ileri geri hareket ettirilerek rahim içi temizlenir. Rahim içi tamamen temizlenene kadar işleme devam edilir. Eğer tıbbi bir neden ile ve hekimler kurulu kararı ile 10 haftadan büyük bir gebeliğin sonlandırılmasına karar verilmiş ise bu işlem daha büyük kanülleri vakum cihazlarına bağlayarak yapılır ve ardından keskin küretler ile parça kalıp kalmadığı kontrol edilir.
Kürtaj ve Riskleri
Kürtaj işleminde yasal sınır
10. gebelik haftasına kadardır ve bu dönemde yapılan kürtaj işleminde oluşması muhtemel riskler büyük oranda işlemi uygulayan Kadın-Doğum uzmanının tecrübesine bağlıdır.
Lokal anesteziyle yapılan uygulamalarda en sık rastlanan problem lokal anestezik maddeye karşı allerji, aşırı duyarlılık ve bayılma. Bu geçici bir durumdur ve problem oluşturmaz.
İşlemden sonra ağrı , bulantı ve kusma görülen problemlerdir.
Bazen rahim ağzı kanülün geçmesine izin vermeyecek şekilde sert olabilir ve işlem yarıda kalabilir. Bu durumda işlem 1 hafta sonra tekrarlanır.
Ufak gebeliklerde kürtaj işlemi başarısız olabilir. İşlem bir hafta sonrasına ertelenir.
Kürtaj sonrası kanama 1 hafta sürebilir ancak daha uzun süren kanamalarda kontrole gidilmelidir, içeride parça kalmış olabilir.
Çok nadir de olsa , rahim kullanılan aletlere bağlı delinebilir. Bu iç kanamaya, bağırsaklarda zedelenmeye yol açabileceği gibi bazen hiçbir belirti vermeden hafif ağrı ile delinen yer rahmin kasılması ile kapanabilir.
Enfeksiyon genellikle steril şartlarda yapılmayan kürtaj işleminde ya da anne karnında ölen gebeliklerde ortaya çıkmaktadır. Enfeksiyon , iltihap kendini ağrı, akıntı, aşırı kanama şeklinde gösterir. Kürtaj sonrası verilen antibiyotiklerin düzenli olarak kullanması durumunda bu sorun da ender olarak gözlenir.
Kürtaj Sonrası Şikayetler Nelerdir?
Kürtaj sonrası, kasık bölgesinde hafif bir ağrı görülebilir. Bu ağrı, hem kürtaj işlemi sırasında yaptığımız hem de daha sonra önerdiğimiz ağrı kesicilerin kullanımıyla giderilebilir.
Kürtaj sonrası ilk bir hafta kanama ve leke normaldir. Özellikle işlem sonrası 2. ile 5.günler arasında hafif kramp tarzı sancı ile beraber yoğun olmayan kanama olması doğaldır. Bu kanamanın 2. ve 3. haftaya uzaması da, zaman zaman durup sonra tekrar başlaması da yoğunluğu çok şiddetli olmadıkça normaldir. Ancak çok yoğun, pıhtılı, sancılı, bir kanama olması durumunda hastanın doktoruna ulaşması gerekir.
Yapılan jinekolojik muayene ve ultrason kontrolü sonrasında, rahim içinde parça kalması gibi kanamayı tetikleyen bir neden saptanırsa, rahim boşluğu daha kısa süren, basit ikinci bir işlemle boşaltılır ve hasta rahatlar, kanama da durur.
Kürtaj sonrası bir komplikasyon gelişirse yüksek ateş, kanama, yoğun ağrı gibi belirtiler şiddetli olur. Ancak yolunda giden bir kürtaj isleminde ağrı ve hafif kanama dışında çok bir yan etki beklenmez. Hastanın günlük rutin hayatını olumsuz etkilemez.
Müdahale sırasında genel anestezi alan hastalarda ilk birkaç saatte hafif bir sersemlik ve bulanıklık hali olabilir. Bu sebeple o gün içerisinde yoğun bir aktivite yapılmaması ve dikkat gerektiren işlerden bir süre uzak durulması gerekir.
Kürtaj Yaptırdıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?
Kürtaj yapıldıktan sonra, işlemin yapıldığı merkezde yarım saatlik dinlenme ve istirahat edilmesi önemlidir. Böylece hastanın durumu, kanaması, tansiyonu ve nabzı takip edilir. Müdahaleden yaklaşık 15 dak süre geçtiğinde ve hasta kendine geldiğinde, su içebilir ve yemek yiyebilir.
Hasta taburcu olduktan sonra o gün evde istirahat edilmesi önerilir. İşlem sonrasında verilen antibiyotiklerin düzenli kullanılması önemlidir. Hasta 1 hafta sonunda kontrole çağrılır.
Bu süreç içerisinde hasta, ayakta banyo yapabilir. Havuza ve denize girmek, sauna, hamam, kaplıcaya gitmek gibi uygulamalar yasaktır. Aynı nedenle ilk iki hafta cinsellikten önerilmez . Eğer kanama yoğunsa bu yasak 3 hafta uzayabilir.
bir ağrısı ve kanaması olmayan hasta, kürtaj işleminden bir hafta sonra yapılan kontrol muayenesinden sonra normal hayatına dönebilir. Kürtaj işleminden 2 hafta gibi kısa bir süre sonra bile yumurtlama başlayabileceğinden, yeni bir gebelik istenmiyorsa etkili bir korunma yöntemi işlemden hemen sonra uygulanmaya başlamalıdır. Kontrol muayenesinde kullanılacak yöntem belirlenir. Hasta kürtaj sonrasındaki ilk adetini 4 ile 6 hafta içinde olabilir.
Hasta, kürtaj işleminden sonra aşağıdaki sorunlardan birini yaşıyorsa acil tıbbi müdahale göreceği ilk hastaneye ya da bebek aldırma işlemini yapan uzman doktora başvurmalıdır:
– Kürtajdan sonra baygınlık, ateş(38 derece ve üzeri), baş dönmesi vb. sorunlar
– Sancılı ağrılar
– Değişik renkte ve kötü kokulu akıntı
– Kürtaj sonrası şiddetli kanama
– Kürtaj sonrasındaki 10-20 gün içerisinde regl sancısına benzer kramp ile kanama
– Gebeliğin devam ettiğine dair belirtiler
– Bebek aldırma sonrası travma