Hoş Geldiniz.
Bu Tedavi ile ilgili doktor ile görüşmek ister misiniz?
Op.Dr. Nuh GÜMÜŞTEKİN
PRP açılımı Plateletten Zengin Plazma, Platelet yönünden zengin plazma sıvısı anlamına gelmektedir. Kişiden kendisinden alınan kanın santrifüj denilen bir işlemden geçirildikten sonra içindeki Platelet (trombosit) denilen hücrelerin ayrıştırılıp kişiye enjekte edilmesi şeklinde açıklanabilir.
Trombosit denilen hücrelerin önemi içlerinde bir doku hasarının iyileşmesini sağlayıcı özellikte birçok büyüme faktörü içermeleridir. PRP uygulamasının amacı hedef dokuya kan dolaşımı ile taşınabilecek olandan çok daha fazla sayıda plateleti verebilmektir. Enjekte edildikleri yerde parçalanan bu hücrelerden salınan büyüme faktörleri fibroblast denilen ve kollajen ile elastin dokunun yapımından sorumlu olan hücreleri aktive etmektedir.
Platelet hücreleri büyüme faktörleri salgılayarak, hücrelerin onarımını ve yaraların iyileşmesini sağlar. Ayrıca salgılanan büyüme faktörleri kolajen üretimi ve yeni kılcal damar üretimini artırarak cildin yenilenmesini ve canlanmasını sağlar.
PRP mezoterapi şeklinde veya roller/dermapen sonrası cilde sürülerek uygulanabilir.
PRP Uygulama Alanları Nelerdir?
Hangi Bölgelere Uygulanır?
Yaşlanma sorunu olan ve çözüm olunabilecek tüm bölgelerde uygulanır.
Gözaltı dâhil tüm yüzBoyun ve dekolte bölgesiSaç dipleriBoyunBasen bölgesiEl üzeriPRP Kimlere Uygulanır?
PRP tedavisi her yaş gurubuna ve cinsiyete uygulanabilen bir tedavidir. Uygulanmaması gereken kişiler;
HamilelerPıhtılaşma bozukluğu bulunan kişilerTrombosit (platelet) sayı ve fonksiyon bozukluğuna sahip kişilerKanser hastalarıSeans Süresi ve Seans Aralıkları
Seans sayısı ortalama 3-6 seans sürmekle birlikte, kişiden kişiye ve tedavi türüne göre değişebilmektedir.
PRP seans süresi bölgenin büyüklüğüne göre 30- 40 dakika sürmektedir. Kişiden kişiye değişmekle birlikte seanslar 2-3 hafta aralıklarla düzenlenmektedir. Sonrasında destek tedavi olarak 7-8 ayda bir seanslar tekrarlanmaktadır.
PRP Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
PRP tedavisi sonrasında hasta hemen günlük hayatına geri dönebilir. Hastanın dinlenmesini vs. gerektiren bir durum bulunmamaktadır.
PRP tedavisi süresince solaryumdan kaçınılmalıdır.
PRP Tedavisi Riskli Midir?
PRP tedavisinde, kişinin kendi kanıyla elde edilen serum enjekte edildiği için hiçbir alerjik reaksiyon riski oluşturmaz.